Wkrocz do hogwartu, poznasz tu wielu ciekawych ludzi, a także nauczysz się sztuki magicznej.
Dyrektor
Siedziałeś sobie wygodnie w fotelu, przed biurkiem, w klasie od eliksirów. Po twojej lewej stronie stało kilka ksiąg, po prawej czarny tusz z piórem. Przed sobą miałeś kartkę, najwyraźniej miałeś zapisać tu recepturę jakiegoś eliksiru. Ktoś zapukał do drzwi.
Opiekun Gryffindoru
Proszę - powiedziałem donośnym głosem czekając na to kto wejdzie do gabinetu
Ostatnio edytowany przez Dragoon Arrow (2009-12-20 21:28:56)
Dyrektor
Do gabinetu wszedł 1-roczny gryfon. Pod pachą trzymał księgę od eliksirów.
- Dzień dobry.- powiedział, kładąc ją na stole, i otwierając ją na 20 stronie.- Może pan to zobaczyć?- dodał, pokazując recepturę dziwnego eliksiru.
Eliksir Euforii - eliksir, który powoduje przypływ energii. Może też niestety uzależniać. Ma kolor niebieskawy, zapach przypominający zapach kobiecych perfum, a nad nim unoszą się wirujące sprężynki. Oprócz tego, że uzależnia, ma też inne skutki uboczne. Powodują one nadmierny chichot i chęć chwytania ludzi za nosy.
Składniki:
* Mięta
* Pancerzyki chitynowe
* Sok z cytryny
* Figi Abisyńskie
Czy może mi pan powiedzieć skąd wziąć te składniki?
Opiekun Gryffindoru
no więc tak powiedziałem mięta,sok z cytryny i Figi można kupić w sklepie a Pancerzyki chitynowe trzeba szukać w trawach lub pogadać z Gajowym
Dyrektor
Dragoon + 450 exp.
===================
- Dziękuję.- powiedział uczeń, zabierając księgę i wychodząc z twojej sali. Jedyne co teraz chciało ci się robić, to poczytać księgi, albo pokombinować trochę z eliksirami.
Opiekun Gryffindoru
Wstaje i idę pokombinować z eliksirami Mieszając składniki Eliksiru Wielosokowego i eliksiru Euforii
Dyrektor
Bo zmieszaniu tych dwóch eliksirów, powstał dziwny wywar koloru niebieskiego. Eliksir najprawdopodobniej działa tak, gdy wypijesz to ty, osoba z której wziąłeś składnik eliksiru wielosokowegego, będzie miała przypływ energii na równą godzinę. Ciekawe, kogo ,odrobina" jest zawarta w eliksirze...
Opiekun Gryffindoru
Nazwę go Eliksirem Podzielnej Energii powiedzałem to z duma i zapisuje przepis na pergaminie po czym przelewam zawartość kociołka do buteleczki i dodaje go do reszty eliksirów
Dyrektor
Eliksir bardzo pasował na półce, między innymi eliksirami . Do gabinetu wchodzi gajowy:
- Ma pan jakieś eliksiry, odstraszające chochliki kornwalijskie? Mam dziury w dachu, pewnie to ich robota.- powiedział, zerkając na półkę z eliksirami.
Opiekun Gryffindoru
obawiam się ze nie mogę pomóc idź do Nauczyciela Zaklęć on powinien ci pomoc powiedziałem to z pewnością na twarzy
Ostatnio edytowany przez Dragoon Arrow (2009-12-21 15:03:58)
Dyrektor
A, sorry. Za stworzenie eliksiru + 500 exp. Za pomoc Gajowemu +200 exp.
================================================
-Dziękuję.- powiedział, głośno trzaskając drzwiami. Nie miałeś już nic do roboty... Pomyśl co chciałbyś robić.
Opiekun Gryffindoru
postanowiłem zrobić sobie spacer po całej szkolezbieram się i Wychodzę drzwiamiCOLLOPORTUSwypowiedziałem kierując różdżką w drzwi od gabinetu
Dyrektor
Drzwi posłusznie się zamknęły. Twój gabinet jest teraz bezpiecznie zamknięty. Po korytarzu, obok twojego gabinetu, kłóciło się dwóch uczniów. Jeden z nich był ubrany w strój Hufflepuff'u, a drugi buł gryfonem. Puchon chował coś za plecami.
Opiekun Gryffindoru
o co chodzi ze się tak kłócicie zapytałem Obu
Dyrektor
Gryfon spojrzał na ciebie. To był ten sam, który pytał o składniki eliksiru euforii.
- O, pan profesor... On zabrał mój eliksir!- gdy to powiedział, puchon zaczął uciekać.